منو

تولیدی و بازرگانی آتیه گستر سناباد

صادرات برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر آزاد می‌شود Electricity export of renewable power plants is freed

صادرات برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر آزاد می‌شود

صادرات برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر آزاد می‌شود

کمانی معاون وزیر نیرو از تدوین مدلی برای آزاد سازی صادرات برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر خبر داد و گفت: با اجرایی شدن این مدل برآورد می‌شود که ۲۰ هزار مگاوات تقاضای جدید سرمایه گذاری ایجاد می‌شود.

به گزارش برق نیوز، «صادرات برق توسط بخش خصوصی آزاد می‌شود.» این وعده تکراری است که حالا مسئولین دولت سیزدهم آن را مطرح می‌کنند. هرچند که فعالین بخش خصوصی خیلی امیدی به این وعده و عیده‌ها ندارند، اما محمود کمانی معاون وزیر نیرو و رییس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر می‌گوید که به دنبال تدوین مدلی برای صادرات برق تولید شده در نیروگاه‌های تجدیدپذیر است.

او با اشاره به اولتیماتوم وزیر نیرو در خصوص پیگیری سریع‌تر این مدل، ادامه داد: «برآورد می‌شود که با اجرایی شدن این مدل و فراهم شدن امکان صادرات برق نیروگاه‌های تجدید پذیر ۲۰ هزار مگاوات تقاضای جدید سرمایه گذاری در این حوزه داشته باشیم.» این گفته‌ها درشرایطی مطرح می‌شود که هم اکنون ظرفیت ایجاد شده در بخش انرژی‌های نو کمتر از هزار مگاوات است، در حالیکه قرار بود تا پایان برنامه ششم توسعه دست کم ۵ هزار مگاوات از برق مصرفی کشور توسط تجدید پذیر‌ها تولید شود. البته دولت سیزدهم وعده داده که طی ۴ سال ۱۰ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور اضافه خواهد شد.
محمود کمانی رییس ساتبا و معاون وزیر نیرو در ادامه گفتگوی خود همچنین توضیحاتی را درباره آخرین وضعیت احداث ۱۱۰ هزار نیروگاه پشت بامی ۵ کیلو واتی ارائه داد که در ادامه می‌خوانید:

بسیاری از فعالین بخش خصوصی شرط ورود به حوزه تجدید پذیر و سرمایه گذاری در آن را منوط به صدور مجوز برای صادرات برق می‌دانند. آیا ساتبا برنامه‌ای در این خصوص دارد؟

وزارت نیرو به دنبال تدوین مدلی است که بخش خصوصی به حوزه انرژی‌های تجدید پذیر ورود پیدا کرده و بعد از آن اجازه صادرات برق را پیدا کند. برای رسیدن به این شرایط باید زیر ساخت‌هایی فراهم شود. بخشی از این زیرساخت مربوط به قوانین و مقرارت بوده و بخش دیگر هم به زیرساخت‌های فنی برمی گردد. نباید فراموش کرد که زیرساخت‌های فنی برای صادرات برق به کشور‌های همسایه محدود شود و باید فکری به حال آن شود.

آیا تدوین این مدل و اجرای آن در سال جاری اتفاق خواهد افتاد یا به سال آینده موکول می‌شود؟

فکر می‌کنم که امسال تدوین این قانون تمام شود، ضمن اینکه در جلسه‌ای که با وزیر نیرو داشتیم، تاکید داشتند که این مدل هر چه سریع‌تر طراحی و اجرایی شود.

فکر می‌کنید در صورت آزاد سازی صادرات برقی که در نیروگاه‌های تجدید پذیر تولید می‌شود، سرمایه گذاری در این حوزه تا چه اندازه افزایش پیدا می‌کند؟

ارزیابی اولیه در این خصوصی صورت گرفته است. ما برآورد کردیم که با اجرایی شدن این مدل ۲۰ هزار مگاوات تقاضای جدید سرمایه گذاری در حوزه تجدیدپذیر ایجاد شود. تا همین حالا هم تعداد زیادی از شرکت‌های بزرگ آمادگی خود را در اینباره اعلام کردند.

ایجاد نیروگاه‌های پشت بامی برای افرادی که تحت پوشش نهاد‌های حمایتی هستند، به کجا رسید؟

تقاضا برای احداث نیروگاه‌های پشت‌بامی وجود دارد و درحال حاضر برنامه احداث ۱۱۰ هزار واحد پنج کیلوواتی که معادل ۵۵۰ مگاوات می‌شود را در بخش حمایتی که شامل بهزیستی و کمیته امداد است و برنامه احداث ۱۰۰ مگاواتی در بخش غیر حمایتی را تدوین کرده‌ایم. اما درباره آخرین وضعیت این طرح هم باید بگویم که فراخوانی را اعلام کردیم تا پیمانکارانی که حاضر به مشارکت در این بخش هستند، آمادگی خود را اعلام کردند. شرکت‌ها متعددی برای این مساله به ما مراجعه کردند. البته ما به دنبال شرکت‌هایی هستیم که هر کدام به تنهایی امکان نصب ۵ هزار واحد را داشته باشند.

ضمن اینکه شرکت‌های پیمانکار در دوره‌ای که در حال تامین تجهیزات نصب و راه اندازی هستند باید قادر به تامین منابع مالی مورد نیاز خود باشند. بعد از حدود ۳ الی ۴ ماه از شروع کار از محل وام‌هایی که در اختیار خانواده‌های تحت پوشش قرار می‌گیرد این بازپرداخت‌ها به شرکت‌های پیمانکار صورت خواهد گرفت. پیش بینی ما این است که طی دو هفته آینده شرکت‌های پیمانکار تعیین تکلیف و لیست نهایی اعلام شود و بعد از آن عملیات اجرایی این طرح شروع خواهد شد. البته هم اکنون طبق روال سابق نصب‌هایی صورت گرفته است. اما امیدواریم که تا پایان سال کار نصب و راه اندازی تمامی ۱۱۰ هزار واحد به اتمام برسد.

منابع مالی لازم برای اجرای این طرح آیا دیده شده است؟

حدود ۶ هزار میلیارد از منابع مالی اجرای این طرح در قالب اعطای وام توسط ۵ بانک عامل در بودجه ۱۴۰۱ دیده شده است. بخشی هم قرار است از منابع مالی که در اختیار نهاد‌های حمایتی قرار گرفته تامین شود. بخش دیگری هم از محل خرید برق تامین خواهد شد. باید بگویم که ما خوشبختانه هیچ گونه تاخیری در خرید برق از نیروگاه‌های خانگی نداریم.

معمولا به طور ماهانه چقدر برق از نیروگاه‌های خانگی خریداری می‌کنید؟

ماهانه ۳۰ میلیارد تومان برای خرید برق خانگی پرداخت می‌کنیم.

 

منبع: برق نیوز

برای اطلاع از بروزترین خبرهای حوزه برق به اینجا مراجعه فرمایید