حمیدرضا عظیمی بیان کرد: کشورمان پیش از این نیز واردکننده نیروگاههای کلاس E بوده ولی با تلاش متخصصان داخلی امروزه این واحدها در داخل کشور طراحی و ساخته میشود.
حمیدرضا عظیمی در گفتوگو با شبکه خبر با اشاره به امضای قرارداد ساخت هفت واحد نیروگاه گازی مقیاس متوسط ۴۲ مگاواتی میان برق حرارتی و مپنا، افزود: مجموعه وزارت نیرو از سالیان گذشته ضمن برنامهریزی برای احداث نیروگاههای بزرگ مقیاس، ساخت نیروگاههای مقیاس متوسط را نیز در دستور قرار داد و نخستین واحد را سال ۹۷ در زاهدان به بهرهبرداری رساند.
وی با اشاره به مزایای استفاده از این نیروگاههای مقیاس متوسط، گفت: در مناطق دوره افتادهای که با افت ولتاژ در شبکه برق مواجه هستیم میتوانیم از این نیروگاهها استفاده کنیم.
این واحدها در کمتر از ۶ ماه نصب و راهاندازی میشود که به ولتاژ شبکه برق کمک بسیار زیادی میکند.
عظیمی با بیان اینکه این طی دو سال آینده این هفت واحد نیروگاهی در استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خوزستان، یزد و لرستان راهاندازی خواهد شد، اضافه کرد: براساس برنامهریزی صورت گرفته است.
سه واحد آن تا خردادماه ۱۴۰۱ در استان سیستان و بلوچستان به بهرهبرداری خواهد رسید و چهار واحد دیگر آن نیز تا نیمه سال ۱۴۰۲ به شبکه برق کشور متصل میشود.
معاون توسعه طرحهای شرکت برق حرارتی افزود: ساخت داخل این نیروگاهها طی قراردادی با گروه مپنا آغاز شده است و با این اقدام فرایند تولید چنین واحدهایی بیشتر از گذشته شده است.
همچنین زمینه ورود هر چه بیشتر بخش خصوصی برای استفاده از این تجهیزات در نقاط مختلف کشور فراهم خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه در تلاش برای بومیسازی و ساخت داخل نیروگاههای مقیاس متوسط هستیم، گفت: کشورمان پیش از این نیز واردکننده نیروگاههای کلاس E بوده ولی با تلاش متخصصان داخلی امروزه این واحدها در داخل کشور طراحی و ساخته میشود؛ بدین منظور با ورود دولت در تلاشیم تا این واحدها در داخل کشور بومیسازی شود تا صنایع نیز با توجه به شرایط تحریمی بتوانند از آنها استفاده کنند.
معاون توسعه طرحهای شرکت برق حرارتی با اشاره به برنامه این مجموعه برای توسعه استفاده از این نیروگاهها در نقاط مختلف کشور، اضافه کرد: این نیروگاهها با دو سوخت گاز و گاوزئیل میتوانند به تولید برق بپردازند که طرح احداث بخش بخار و تبدیل این واحدها به سیکلترکیبی نیز برنامهریزی شده است.
منبع: پایگاه خبری نیروگاه نیوز