استفاده روزافزون از مولدهای برق دیزلی در خاورمیانه و تاثیرات زیست‌محیطی آن

شفقنا – خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی به گسترش پدیده مولدهای خصوصی تولید برق در خاورمیانه و کشورهایی چون عراق و لبنان و خطرات زیست محیطی آن پرداخت.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، آسوشیتدپرس در گزارش خود آورده است: مولدهای تولید برق در گاراژها، بیمارستان‌ها و منازل و بسیاری از مکان‌های دیگر در خاورمیانه به چشم می‌خورد که دود خطرناکی در شهرها طی 24 ساعت تولید و منتشر می‌کند.

در حالی که جهان به دنبال استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر برای مقابله با تغییرات آب و هوایی است، میلیون‌ها نفر در خاورمیانه به شکل تقریبا کامل برای روشنایی وابسته به مولدهای تولید برق هستند که با گازوئیل کار می‌کند و این پدیده‌ای است که ناشی از جنگ‌ها، سوء مدیریت و فرسودگی و خرابی زیرساخت‌های تولید برق است.

آسوشیتدپرس با بیان اینکه این پدیده از منظر زیست محیطی و بهداشتی به معنای «خودکشی ملی» است، به نقل از «سامی کاید»، عضو موسس آکادمی محیط زیست دانشگاه امریکایی بیروت نوشت: هوای آلوده ناشی از دود مولدهای دیزلی حاوی بیش از 4 ماده سمی است که منجر به بیماری‌هایی چون سرطان می شود.

کاید با هشدار نسبت به افزایش بیماری‌های تنفسی، قلبی و عروقی و بروز پدیده باران اسیدی که به گیاهان و حوزه‌های آبی آسیب وارد می‌کند، گفت: این مولدها همچنین گازهایی تولید می‌کنند که بسیار تاثیرگذارتر از نیروگاه‌های فعال با گاز طبیعی بر محیط زیست است.

وی گفت: منطقه خاورمیانه اساسا با افزایش دمای هوا و منابع محدود آبی دست به گریبان است و آلودگی گسترده این مولدها به خودی خود بر مشکلات محیط زیستی بیشتر در خاورمیانه دامن می‌زند و این منطقه یکی از مناطقی در جهان است که بیشترین تاثیر را از تغییرات آب و هوایی متحمل خواهد شد.

به گفته کاید، وابستگی به مولدهای برق در نتیجه ناکامی سیاست‌های دولت‌هاست و در کشورهایی چون لبنان، عراق، یمن، لیبی و افغانستان دولت‌ها به دلیل جنگ‌ها، منازعات، سوء مدیریت و فساد قادر به تامین شبکه مرکزی و فعال انرژی نیستند به طور مثال در لبنان دولت از چند دهه پیش به دلیل تعارض منافع گروه‌های سیاسی یک نیروگاه برق جدید نساخته است و نیروگاه قدیمی قادر به تامین تقاضای مصرف‌کنندگان نیست.

یا مثلا در عراق که یکی از بزرگترین ذخایر نفتی جهان را دارد و در تابستان‌ها دما به شکل طاقت‌فرسا افزایش می‌یابد، مردم به دلیل قطع مکرر و طولانی برق ناچار به استفاده از مولدهای برق برای استفاده از کولرها هستند.

این در حالی است که عراق سالانه حدود 17 میلیارد متر مکعب گاز همراه با نفت را بدون استفاده مشعل‌سوزی می‌کند و به دلیل جنگ‌های مکرر و فسادهای دامنگیر قادر به نوسازی سیستم برق خود و ساختن نیروگاه‌های جدید نشده است.

یا در کرانه باختری که حدود 2.3 میلیون نفر جمعیت دارد، هزاران مولد تولید برق در منازل، شرکت‌ها، ادارات، دانشگاه‌ها و مراکز بهداشتی با گازوئیل کار می‌کنند و هوا را به شدت آلوده می سازند و از زمانی که اسرائیل اقدام به بمباران تنها نیروگاه برق غزه در سال 2014 میلادی کرد، این نیروگاه نتوانسته ظرفیت کامل خود را بازیابد و مدت زمان قطعی برق در این باریکه به 16 ساعت در روز می رسد.

منبع: شفقنا – آسوشیتدپرس

برای اطلاع از بروزترین خبرهای حوزه برق به اینجا مراجعه فرمایید